En iyi komedi filmleri – Komedi film önerileri – ShiftDelete.Net

En iyi komedi filmleri – Komedi film önerileri – ShiftDelete.Net

  18 Ekim 2019

  2.064 Okunma

En güzel komedi filmleri merak ediyor ve komedi film önerileri arıyorsan, en iyi yabancı komedi filmleri de içeren en iyi komedi filmleri yazısı tam senlik!

Komedi film önerileri almayı sever misiniz? Eğer cevabınız evet ise en iyi komedi filmleri listesini sizin için hazırladık. En güzel komedi filmleri nelermiş araştırdık ve sizin için derledik. En yeni komedi filmleri ve en iyi yabancı komedi filmleri izlemek istiyorsanız doğru adrestesiniz. Komedi filmi tavsiye listemizi favorilerinize eklemek isteyebilirsiniz!

Komedi filmleri çoğu insan için vazgeçilmez. Günlük hayatın stresini alır ve bol bol güldürür. Peki siz de komedi filmleri izlemekten çok zevk alan insanlardan mısınız? Komedi filmler, izlemek için seçilmesi zor olan bir film türüdür. Kişiden kişiye göre mizah algısı değişir. Ancak izlenmesi gereken komedi filmleri vardır ki işte burada biz size yardımcı olacağız.

Yazımızda IMDB puanlamasına baktığımız gibi, aynı zamanda izleyici tepkilerine de bakıp, bu en güzel komedi filmleri listesini oluşturduk. Listemizde yer veremediğimiz filmler için şimdiden özür dileriz.

O zaman gelin, en iyi komedi filmleri listemize geçelim.

10. Kahvaltı Kulübü (The Breakfast Club)

en iyi komedi filmleri kahvaltı kulubü

Türü: Komedi, Dram
Yönetmeni: John Hughes
Rol Alan Kişiler: Emilio Estevez (Andrew Clarke), Anthony Michael Hall (Brian Johnson), Paul Gleason (Richard Vernon), John Kapelos (Carl), Judd Nelson (John Bender), Molly Ringwald (Claire Standish), John Hughes (Brian’s Father), Ally Sheedy (Allison Reynolds)
Süresi: 97 dakika
Yayınlanma tarihi: 1985
IMDB puanı: 7,9

En iyi komedi filmleri listemizde onuncu sırada olan bu film, 1985 yapımı bir gençlik klasiği sayılabilir. En iyi yabancı komedi filmleri arasında mutlaka yer almalı diye düşündük.

Standart bir Amerikan Lisesi’ne giden ve birbirlerinden çok farklı olan beş öğrenci, aldıkları ceza yüzünden, cumartesi gününü okulun sevilmeyen bir öğretmeni ile beraber okulda geçirir.

İlk başta birbirinden nefret eden ve birbirleriyle dalga geçen bu beş öğrenci, aile baskısı, okuldaki gruplaşmalar ve öğretmen tavırları konularında aynı düşündüklerini öğreniyor. Bunun ardından filmdeki olaylar gelişmeye başlıyor…

9. Aşıklar Şehri (La La Land)

en iyi komedi filmleri aşıklar şehri

Türü: Komedi, Dram, Müzik
Yönetmeni: Damien Chazelle
Rol Alan Kişiler: Ryan Gosling (Sebastian), Emma Stone (Mia), John Legend (Keith), J.K. Simmons (Bill), Rosemarie DeWitt (Laura), Finn Wittrock (Greg), Callie Hernandez (Lisa), Sonoya Mizuno (Caitlin)
Süresi: 128 dakika
Yayınlanma tarihi: 2016
IMDB puanı: 8,0

Son zamanların en iyi yabancı komedi filmleri arasında olan bu yapım, çıktığı sene komedi filmi ve romantizm severlerin yüzünü güldürdü. En iyi komedi filmleri listelerinde de yerini aldı.

Sevilen komedi filmi, yolları kesişen iki insanın hikayesini anlatıyor. Geleceklerine şekil vermek isteyen, birbirinden tutkulu Sebastian ve Mia’nın yolları, Los Angeles’ın sıkışık trafiğinde kesişiyor. Sanat tutkunu olan Mia ve Sebastian, hayallerine giden zorlu yolda ilerlerken, birbirleriyle tanışınca hayatları değişip, romantik bir hikayeye başlıyorlar…

8. Deadpool

komedi film önerileri deadpool

Türü: Komedi, Aksiyon, Macera
Yönetmeni: Tim Miller
Rol Alan Kişiler: Ryan Reynolds (Wade Wilson/Deadpool), Morena Baccarin (Vanessa Carlysle/Copycat), Ed Skrein (Ajax), Gina Carano (Angel Dust), Brianna Hildebrand (Ellie Phimister/Negasonic Teenage Warhead), T.J. Miller (Weasel), Andre Tricoteux (Piotr Rasputin/Colossus), Jed Rees (The Recruiter)
Süresi: 108 dakika
Yayınlanma tarihi: 2016
IMDB puanı: 8,0

En iyi komedi filmleri listemizin sekizinci sırasında Deadpool var. Bu film özellikle Marvel hayranları tarafından en güzel komedi filmleri listelerinde yer alıyor.

Wade Wilson (Ryan Reynolds), doktorların teşhisi sonucu kanser olduğunu öğrenir. Bilinen tedavilerin arasında bu kanserin bir tedavisi yoktur. Ancak Weapon X isimli bir programa rastlar. Bu programın, onu eskisinden de iyi ve yepyeni birine dönüştüreceğini söylerler. Böylelikle yeni bir süper kahraman oluşur.

Umursamaz, kara mizahı seven ve başka hiçbir süper kahramana benzemeyen bu karakterimiz, hayatını mahveden insanlardan intikam almanın peşine bakalım nasıl düşecek?

7. Bir Zamanlar… Hollywood’da (Once Upon a Time… in Hollywood)

komedi film önerileri bir zamanlar hollywoodda

Türü: Komedi, Dram
Yönetmeni: Quentin Tarantino
Rol Alan Kişiler: Leonardo DiCaprio (Rick Dalton), Brad Pitt (Cliff Booth), Margot Robbie (Sharon Tate), Emile Hirsch (Jay Sebring), Margaret Qualley (Kitty Kat), Timothy Olyphant (James Stacy), Julia Butters (Trudie), Austin Butler (Tex)
Süresi: 161 dakika
Yayınlanma tarihi: 2019
IMDB puanı: 8,0

Bir Zamanlar Hollywood’da komedi film severler için güzel bir seçenek. En iyi yabancı komedi filmleri arasında olan bu film, kadrosu, yönetmeni ve hikayesiyle en iyi komedi filmleri arasına girdi bile.

Öncelikle film 1969 yılında, Los Angeles’da geçiyor. Filmde popüler bir dizide oynamış olan bir aktörün, film sektörüne yeniden girmesi anlatılıyor.

Rick Dalton, televizyonda başarılı bir Western dizisinde oynamış bir aktör ama Rick artık kendisini televizyondan uzaklaştırıp, film sektörüne girmek istemekte.

Dublörü Cliff Booth ise onunla deliler gibi aynı filmde oynamak ister. Ancak bu ikilinin yaşları artık ilerlemiş ve bu sebeple Hollywood’da şansları azalmıştır.

Rick’in komşusu Sharon Tate ise Hollywood’un yeni favorilerinden biridir. Hollywood’un ışıltı ve eğlencelerle dolu umursamaz yaşantısı bu dört arkadaşın başına gelen olayla bakalım neleri değiştirecek?

6. Ölü Ozanlar Derneği (Dead Poets Society)

en iyi yabancı komedi filmleri ölü ozanlar derneği

Türü: Komedi, Dram
Yönetmeni: Peter Weir
Rol Alan Kişiler: Robin Williams (John Keating), Ethan Hawke (Todd Anderson), Robert Sean Leonard (Neil Perry), Josh Charles (Knox Overstreet), Gale Hansen (Charlie Dalton), Dylan Kussman (Richard Cameron), Allelon Ruggiero (Steven Meeks), James Waterston (Gerard Pitts)
Süresi: 128 dakika
Yayınlanma tarihi: 1989
IMDB puanı: 8,1

Kült filmlerden biri olan Ölü Ozanlar Derneği, mutlaka izlenmesi gereken komedi filmleri arasında. Kitaptan beyaz perdeye geçirilen bu film, Robin Williams ve diğer genç oyuncuların başarılı performansıyla hem güldüren hem de duygulandıran en iyi yabancı komedi filmleri arasında yer almakta.

Filmin konusu ise şu şekilde:

Welton Akademisi, 1950 yıllarında ciddi, disiplinli ve saygınlığı akademik çevresinde oldukça yüksek olan bir okul. Dolayısıyla okul yönetimi de ortodoks ve muhafazakar tavırlar göstermekte. Fakat okula yeni İngilizce öğretmeni John Keating’in atanması ile beraber, çok fazla şey değişiyor ve filmde tam olarak bunu konu alıyor.

5. Büyük Lebowski (The Big Lebowski)

en iyi yabancı komedi filmleri büyük lebowski

Türü: Komedi, Suç
Yönetmeni:  Joel Coen, Ethan Coen
Rol Alan Kişiler: Jeff Bridges (Jeffrey Lebowski/The Dude), Julianne Moore (Maude Lebowski), John Goodman (Walter Sobchak), Steve Buscemi (Theodore Donald ‘Donny’ Kerabatsos), David Huddleston (Jeffrey Lebowski/The Big Lebowski), Philip Seymour Hoffman (Brandt), Tara Reid (Bunny Lebowski), John Turturro (Jesus Quintana)
Süresi: 117 dakika
Yayınlanma tarihi: 1998
IMDB puanı: 8,1

Yönetmenliğini ve yapımcılığını Coen Kardeşlerin yaptığı bu komedi filmi, zamanında gişede büyük bir başarıya erişemedi ve en güzel komedi filmleri arasına giremedi. Ancak zamanla eleştirmenlerden olumlu geri dönüşler alıp kült filmler arasına girdi. Bu absürt komedi filmi, günümüzde hala defalarca izlenen en iyi yabancı komedi filmleri arasında yerini aldı.

Her şey Los Angeleslı işi, parası ve kaygısı olmayan, tembel bir bowling hastası ve lakabı “The Dude” yani “Ahbap” olan Jeffrey Lebowski’nin, Kendisiyle aynı isme sahip olan genç bir milyoner ile karıştırılmasıyla başlar. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan bu milyonerin genç karısı şehirdeki insanlara borçlanır ve borcunu ödemez. Dude’un evine gelen iki mafya mensubu, onu dövüp saygısızlık yapınca soluğu adaşının yanında alır. Ardından ise kendini, hiç beklemediği bir maceranın içinde bulur…

4. Amelie

en güzel komedi filmleri amelie

Türü: Komedi, Aşk
Yönetmeni: Jean-Pierre Jeunet
Rol Alan Kişiler: Audrey Tautou (Amelie), Philippe Beautier (Postacı), Clotilde Mollet (Gina), Dean Baykan, Frankie Pain, Marie-Laure Descoureaux (Kapıcı), Philippe Paimblanc (Kontrolcü), Mathieu Kassovitz (Nino)
Süresi: 122 dakika
Yayınlanma tarihi: 2001
IMDB puanı: 8,3

2001 tarihli, Fransız yapımı olan, başarılı romantik komedi filmi Amelie, yönetmeni Jean-Pierre Jeunet’nin beş dalda Oscar’a aday olmasını sağlayan bir film. Son 10 yılın en çok ses getiren filmlerinden de olan Amelie, en iyi yabancı komedi filmleri listesinde yer almakta. Bu kadar başarılı bir filmi, komedi film önerileri listemize koymasak olmazdı.

Amelie, son derece saf ve pozitif bir kızdır. Fakat yaşadığı travmalar ve babasının ona karşı tutumu üzerine sorunlar yaşar. Bunun üzerine hayatı sıkıcı bulan Amelie, kendisini yalnız hissetmeye başlar. Bir gün evinde bulduğu bir kutuyu açmasıyla beraber hayatı tümden değişir…

3. 3 Ahmak (Three Idiots)

en iyi komedi filmleri 3 ahmak

Türü: Komedi, Dram
Yönetmeni: Rajkumar Hirani
Rol Alan Kişiler: Aamir Khan (Rancho), Madhavan (Farhan Qureshi), Kareena Kapoor (Pia), Boman Irani (Viru Sahastrabudhhe), Mona Singh (Mona), Javed Jaffrey (Ranchoddas Shamaldas Chanchad), Ali Fazal (Joy Lobo)
Süresi: 170 dakika
Yayınlanma tarihi: 2009
IMDB puanı: 8,4

2009, Hindistan yapımı olan bu film, izleyiciler tarafından en iyi komedi filmleri arasında oldukça yüksek bir puana sahip. Bu nedenle komedi film önerileri listemizde adını geçirmememiz hata olurdu.

Rancho, Farhan ve Raju, Hindistan’da ki en iyi üniversitelerden birinde mühendislik okuyan öğrencilerdir. Üniversite yurdunda da beraber kalan bu üç kafadarın yolları, farklı hayallere sahip olsalar da kesişir ve beraber birçok maceraya atılırlar.

Farhan, ailesinin isteği ile bu bölümü seçer. Raju’nun amacı ise ailesini fakirlikten kurtarmak. Rancho ise makineleri çok sevdiği için mühendisliği istemekte. Dostluk kavramını vurgulayan bu komedi filmi, eğitim sistemini de eğlenceli ve sert bir dille eleştirmekte ve bu da filmi en iyi yabancı komedi filmleri arasına sokmakta.

2. Hayat Güzeldir (Life is Beautiful)

komedi film önerileri hayat güzeldir

Türü: Komedi, Dram, Aşk
Yönetmeni: Roberto Benigni
Rol Alan Kişiler: Roberto Benigni (Guido), Horst Buchholz (Dr Lessing), Marisa Paredes (Dora’s mother), Nicoletta Braschi (Dora), Giustino Durano (Guido’s Uncle), Sergio Bustric (Ferruccio Papini), Pietro De Silva (Bartolomeo)
Süresi: 116 dakika
Yayınlanma tarihi: 1997
IMDB puanı: 8,6

1997 yapımlı bu dramatik komedi filmi, yayınlanmasının ardından çok ses getiren bir yapım olmuştur. En iyi komedi filmleri arasında sayılan bu film, soykırım ve sevgi konularını, çok iyi bir biçimde seyirciye aktarmakta.

1930’lu yıllarda İtalya’da yaşayan kaygısız ve tasasız, Guido adındaki Yahudi bir kitapçı, şehirdeki güzel bir kadınla evlenir ve masal başlar. Guido ve karısı bir oğlan çocuğu dünyaya getirir. İtalya’yı Alman kuvvetleri istila edene kadar mutlu mesut yaşarlar.

Ailesini bir arada tutup, oğlunu Yahudi kamplarında yaşatılan dehşetten elinden geldiğince uzak tutmak isteyen Guido, oğluna bu yıkımı bir oyun gibi göstermeyi akıl eder ve olaylar gelişir…

1. Hababam Sınıfı

en iyi komedi filmleri hababam sınıfı

Türü: Komedi, Dram
Yönetmeni: Ertem Eğilmez
Rol Alan Kişiler: Münir Özkul (Mahmut Hoca), Tarık Akan (Damat Ferit), Adile Naşit (Hafize Ana), Kemal Sunal (İnek Şaban), Ayşen Gruda (Sunucu), Şener Şen (Badi Ekrem), Halit Akçatepe (Güdük Necmi), Akil Öztuna (Akil Hoca)
Süresi: 87 dakika
Yayınlanma tarihi: 1975
IMDB puanı: 9,4

1975 yapımı ve yönetmenliğini Ertem Eğilmez’in yaptığı efsane Türk komedi filmi Hababam Sınıfı, en güzel komedi filmleri arasında. Türk yapımı bu film, başarısından dolayı, tüm ülkedeki en güzel komedi filmleri listesi sıralamalarında hep üst sıralarda gösterilmekte.

Bir grup tembel ve yaramaz öğrenciden oluşan Hababam Sınıfı’nın, Özel Çamlıca Lisesi’ne yeni atanan Mahmut Hoca ya da lakabıyla Kel Mahmut’un okula gelmesiyle hayatı değişmeye başlar. Kopya çektirmeyen, okuldan kaçmalarına izin vermeyen ve onları disipline etmeye çalışan Mahmut Hoca ile beraber komik ve bir o kadar da ders verici olaylar yaşarlar.

Yazımızda en iyi komedi filmleri hakkında konuştuk. Birçok komedi filmi tavsiyesi verdiğimiz bu yazıda sizin için en iyi komedi filmi hangisi?

Komedi sinema film önerileri serimiz devam edecek ve sizin için en güzel komedi filmleri listesini daha da genişleteceğiz. Umarız en güzel komedi filmleri listemizi siz de beğenmişsinizdir.

Yorum Alanı
Sitemizde bulunan film, videolar, film fragmanları ve diğer tüm videolar çeşitli paylaşım ortamlarında da bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube.com, video.google.com, yahoo.com vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videoları yayınlamaktadır. Serverımıza kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden birasyadizi.com hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların kaldırılması talebinde bulunabilirler.
Aile Dizi | Aksiyon Dizi | Arkadaşlık Dizi | Çin Dizi | Dram Dizi | Fantastik Dizi | Gençlik Dizi | Gerilim Dizi | Gizem Dizi | Güney Kore Dizi | Hindistan Dizi | Suç Dizi | Tarihi Dizi | Yaşam Dizi | Tayvan Dizi | Soruşturma Dizi | Doğa Dizi | Dedektif Dizi | The Effect 1.Bölüm | Bad Genius 1.Bölüm | Kiss Me Again 1.Bölüm Türkçe Altyazılı izle | After Dark 1.Bölüm izle | Sanaeha Sunya Kaen 1.Bölüm Türkçe Altyazılı İzle | Bonus veren siteler | On the Wings of Love 1.Bölüm Türkçe Altyazılı izle | Three Lives Three Worlds Ten Miles of Peach Blossom 1.Bölüm | Full House 1.Bölüm Türkçe Altyazılı izle | A Teen . Sezon 1. Bölüm | Türkçe Altyazı | 720P | Romance of Condor Heroes 1.Bölüm
casino siteleri
hoşgeldin bonusu veren siteler en iyi casino siteleri deneme bonusu veren siteler canlı casino siteleri
Kore Dizileri izle
BL Dizileri izle